Budapest - Bamako 2011 pályaírás

Többen kérdezték, hogy két, három Bamakóval a hátuk mögött érdemes-e a 2011-esre is benevezniük. Öt hét Afrikával és 16,000,- kilométerrel gazdagabban bátran kijelenthetem, hogy igen. Soha nem látott mennyiségű látnivaló  kíséri végig a több mint két hetes száguldást. 100 méteres   vízesés, 3000  méteres hegycsúcsok, dínó nyomok,  Hollywood-i forgatási helyszínek,  világörökség részét képező városok, 120  méteres hajóroncs  és megannyi c soda várja az indulóka t. Olyan Bamakót álm odtunk meg a főszervező Villám Géz ával közösen ami visszanyúlik az e redeti koncepcióh oz. Sőt, túl mutat rajta. Túrások számára fő irányvonal újra  a buli, a versenyzők részére meg a kőkemény verseny. Közben megpróbáltuk összehozni a lehetetlent : mindenki számára minél élvezetessé tenni ezt az Afrikai kalandot, ami reményeink szerint sikerül is. Lesznek olyan terepek ahol a kétkerekes jármű vekkel is vígan el lehet menni és vele ellentétben pár kilométerrel arrébb a versenyzők vért izzadva tudnak csak továbbjutni.

Száműztük az autógyilkos szakaszokat. Nem kell több száz kilométert 10 centis köveken bukdácsolni, miközben az ember azon aggódik, hogy kiesik az autó futóműve. Helyette gyors és látványos szakaszokat terveztünk. Volt úgy, hogy egy egész napot a kukába dobtunk, mert nem volt megfelelő az út és inkább egy teljesen újat írtunk. Nem voltunk restek akkor se amikor kiderült, hogy az előre tervezett szállás nem megfelelő, kerestünk sokkal alkalmasabb helyszínt. Versenyt nem a teljesíthetetlen akadályokkal tesszük izgalmassá, hanem a változatos feladatokkal és érdekes, szép tájakkal .

Már Szlovéniában megkezdődik a harc a pontokért. Az itteni szakaszt nem volt túl egyszerű megírni, mert a terep elejénél árvíz nehezítette a dolgunkat. Átvágták az utat a szakemberek és lezártak egy egész falut. Csak 50 kilométeres kerülővel tudtuk megcsinálni ezt az etapot. Eddig fakultatív monacói helyszínt is beraktuk a versenyprogramba. Végül is egy fél világot átszelő autóversenyből nem maradhat ki ez a tradicionális Forma1 –es pálya. Franciáknál és Spanyoloknál se maradnak terepjárás nélkül a versenyzők. Újdonságként kerül a programba, hogy már Afrika előtt megindulhat a komoly taktikázás, mert két opció van kijelölve az áthajózásra.

Előre jósolható, hogy Fes medinájában nem kis bonyodalmat fog okozni az elégtelenül működő GPS. Itt kerülnek előtérbe a navigátorok. Világörökség részét képező óváros sikátoraiban pillanatok alatt eltévednek a legjobbak is. Izgalmas első Afrikai napot egy fantasztikus Azrau-i kempingben ünnepeljük meg. Másnap átrongyolunk az Atlasz hegység 3000 méteres csúcsain, majd Ouarzazate-i filmforgatási helyszínek után egy Amerikai horrorfilm forgatási helyszínen lesz a szállás. Itt filmvetítéssel dobjuk fel az estét. Marokkó és Nyugat-Szahara is megannyi csodát tartogat a résztvevőknek. Szintúgy Mauritánia. No uad hibou 120 méteres hajóroncsát ól ke zdve a bálnacsontvázon át a B2Beachig. Persze a 200 kilométeres száguldást az óceánparton se felejtsük ki. Szenegál a futam több éves történetében egy teljesen új ország, új kalandokkal. Niokolo Koba nemzeti park rengeteg állattal varázsolja el a résztvevőket. Igazi dzsungel közeli kalandot ígér a Simenti szállás az erdő mélyén. Szavannás tereppel és régi típusú afrikai falukkal Maliban találkoznak a résztvevők. Két hetes kaland végén reméljük az összes induló részvételével fog lemenni a záró buli. 

Bátran kijelenthetem, hogy aki szereti a terepet és Afrikát az 2020 ig nyugodtan bejelölheti a januári időpontot, mert még millió csoda van odaát. Lehet, hogy életünk végéig nem tudjuk mindet megmutatni, de megpróbáljuk.

Lejegyezte: Tempfli László                                 Foto : Tempfli László

Videót ne hagyd ki!

http://homokdune.hu/videok/budapest-bamako-2011-palyairas